Arménský rosol z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménský rosol z červeného vína
Arménský rosol z červeného vína
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58354 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
60 g | Med včelí |
250 ml | Víno červené |
400 ml | Voda pitná |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 109,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Med včelí, Víno červené, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménský rosol z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vložíme 2 kolečka citronu bez jadérek a 3 ks hřebíčku, vsypeme cukr, přidáme med, namočenou želatinu a vše zalijeme 350 ml horké vody. |
2 | Za stálého míchání směs uvedeme do varu, přilijeme červené víno, vsypeme vanilkový cukr, promícháme a odstavíme z ohně. |
3 | Horký roztok přecedíme, necháme trochu ochladit a nalijeme do misek. |
4 | Rosol podáváme chlazený a ozdobený čtvrtkami koleček citronu. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení rosolu.