Jednoduchý recept

Zapečená zeleninová směs s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58355
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Brambory
2 stroužek Česnek
200 g Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
150 g Jogurt bílý
300 g Lilek
25 g Olej olivový extra panenský
15 g Oregano čerstvé
250 g Passata (drcená rajčata)
1 g Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
8 g Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
20 g Tuk
15 g Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
7% Sacharidy 26 g
46% Tuky 34 g
34% Sodík 674 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zapečená zeleninová směs s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.

3

Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.

4

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept