Moldavský ořechový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moldavský ořechový pudink
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58356 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Jahodová zavařenina |
130 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vlašské ořechy |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 230,5mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 223,2mg |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jahodová zavařenina, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moldavský ořechový pudink postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. |
2 | Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou. |
3 | Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut. |
4 | Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou. |