Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58357

Ingredience

1 kg Chléb konzumní
200 g Cukr krupice
25 g Droždí
2 kávová lžička Hrozinky
20 g Máta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 598kJ
49% Sacharidy 177 g
47% Tuky 35 g
12% Sodík 247 mg
40% Bílkoviny 23 g

Ruský chlebový kvas postup přípravy receptu:

1

Nadrobno nakrájený chléb opečeme ve velkém kastrolu nasucho v troubě, pak ho zalijeme vařící vodou a přikrytý necháme hodinu ustát. Ustátou tekutinu slijeme, přidáme do ní droždí, cukr a mátu peprnou, zakryjeme ubrouskem a v teple ho necháme 5-6 hodin kvasit.

2

Zkvašený nápoj přecedíme, stočíme do lahví, do každé přidáme několik opraných spařených hrozinek, lahve dobře zazátkujeme a uložíme na 3 dny do chladu.

3

Je to nápoj zvláště vhodný do horkých letních dnů.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný ke kvašení a k odstátí nápoje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept