Recept

Kuřecí satay s burákovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 58358

Ingredience

700 g Kuřecí prsa
Na marinádu
100 g Cibule
20 g Cukr třtinový
20 ml Rybí omáčka
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek
Na omáčku
60 ml Chilli omáčka
5 g Citronová tráva
250 ml Mléko kokosové
200 g Máslo arašídové
20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 ml Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
7% Sacharidy 24 g
64% Tuky 48 g
42% Sodík 843 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kuřecí satay s burákovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na kusy, které půjdou napíchnout na špejli. Do mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rybí omáčku, třtinový cukr, vodu a rozmixujeme ručním mixérem. Do vytvořené marinády vmícháme kousky masa a necháme 2 hodiny uležet.

2

Marinované maso napícháme na špízy a pečeme v troubě asi 15 minut. Zatím ve woku rozpustíme burákové máslo a arašídový olej, zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou a přidáme nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Zahříváme, aby se ingredience spojily, ale nevaříme.

3

Upečené maso podáváme přelité omáčkou nebo omáčku dáme zvlášť do misky na namáčení.

Poznámka

Maso se musí 2 hodiny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept