Jednoduchý recept

Hovězí steak se smaženými bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58360
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
2 stroužek Česnek
160 g Cibule
80 g Hořčice Dijonská
600 g Hovězí svíčková
15 g Med včelí
15 ml Ocet jablečný
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
100 g Potočnice

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
10% Sacharidy 35 g
4% Tuky 3 g
24% Sodík 472 mg
71% Bílkoviny 40 g

Hovězí steak se smaženými bramborami postup přípravy receptu:

1

Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo.

2

Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule.

4

Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept