Rybí kari s bambusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí kari s bambusem
Rybí kari s bambusem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bambusové výhonky |
40 g | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
100 g | Cibulka jarní |
40 ml | Cukr třtinový |
600 g | Filety z tresky tmavé |
6 g | Kari pasta |
220 g | Kokosový krém |
300 g | Krevety tygří - loupané |
500 ml | Mléko kokosové |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 753,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 835,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Bazalka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Kokosový krém, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Krevety tygří - loupané, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí kari s bambusem postup přípravy receptu:
1 | Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple. |
2 | Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.