Jednoduchý recept

Jehněčí guláš irský

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58367
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory
250 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí krkovice
500 g Kapusta hlávková
2 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
250 ml Pivo Guinness
10 g Sůl
15 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
12% Sacharidy 43 g
37% Tuky 28 g
63% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Jehněčí guláš irský postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, kapustu rozkrojíme, vyřízneme košťál a listy nakrájíme na silnější proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

2

Na dno pekáčku nasypeme polovinu brambor, cibule a kapusty, zasypeme kostkami masa, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, posekanou petrželku, zakryjeme zbylou zeleninou, zalijeme vývarem, irským pivem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a dusíme asi 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept