Atkančaj, kirgizský slaný čaj s mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Atkančaj, kirgizský slaný čaj s mlékem
Atkančaj, kirgizský slaný čaj s mlékem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58371 |
Kategorie: | Čaje |
Ingredience
1 kávová lžička | Čaj černý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 53,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Atkančaj, kirgizský slaný čaj s mlékem postup přípravy receptu:
1 | Z půl litru vody a vrchovaté lžičky čaje uvaříme silný čaj. Scezený čaj osolíme, potom dolijeme mlékem, přidáme máslo a zakysanou smetanu a dobře promícháme. |
2 | Směs pak necháme přejít varem, rozlijeme do sklenic a horký podáváme se slaným pečivem. |