Jednoduchý recept

Francouzská cibulačka s vínem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58373
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

6 krajíc Chléb toastový
4 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
4 dl Víno bílé
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 183kJ
17% Sacharidy 60 g
51% Tuky 38 g
114% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Francouzská cibulačka s vínem postup přípravy receptu:

1

Toastový chléb nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme je na plech, pokapeme olejem a vložíme do horké trouby. Za občasného promíchání je po dobu 5-10 minut opečeme dokřupava.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka, která osmahneme dozlatova v hrnci na rozpáleném másle. Křupavou cibuli posypeme moukou, osmahneme, přisypeme mletou papriku, osolíme a zalijeme vínem a vývarem. Dobře promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku dochutíme ještě solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

3

Před podáváním polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch každé porce dáme připravené, opečené toastové kostky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept