Jehněčí guláš s batáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš s batáty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
4 g | Chilli paprička sušená |
120 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí kýta |
300 g | Okra - Ibišek jedlý |
30 g | Olej olivový |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Okra - Ibišek jedlý, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš s batáty postup přípravy receptu:
1 | Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova. Přiložíme maso, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou cayenského pepře, drcenou chilli papričkou, přidáme passatu, batáty, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut doměkka. Okru očistíme, omyjeme, přidáme do guláše, podusíme ještě 5 minut a odstavíme. |