Jehněčí guláš s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš s fazolkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
300 g | Fazolové lusky |
500 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí kýta |
40 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
8 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Olej slunečnicový, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, fazolové lusky překrojíme napůl, lístky tymiánu posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, přisypeme brambory, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, ochutíme tymiánem a dusíme zvolna asi půl hodiny. Přimícháme fazolky a dusíme dalších zhruba 25 minut. |