Jednoduchý recept

Hanácká cibulačka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58378

Ingredience

4 krajíc Chléb černý žitný Vita star
4 ks Cibule
300 g Hovězí maso přední
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 špetka Sůl
50 g Uzená slanina bez kůže
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
2% Sacharidy 7 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 167 mg
33% Bílkoviny 18 g

Hanácká cibulačka postup přípravy receptu:

1

Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.

2

Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.

3

Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

4

Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept