Jednoduchý recept

Hovězí mleté maso dušené se zeleninou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58379
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
3 stroužek Česnek
4 g Chilli koření mleté
120 g Cibule
600 g Hovězí maso mleté
400 ml Hovězí vývar základní
8 g Kmín římský
8 g Koriandr mletý
8 g Kurkuma
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 g Skořice mletá
150 g Špenát listový čerstvý
8 g Sůl
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 696kJ
8% Sacharidy 28 g
20% Tuky 15 g
67% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 41 g

Hovězí mleté maso dušené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.

3

Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept