Cibulová polévka s bílky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka s bílky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58381 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 47,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 531,8mg |
Vitamín A | 195,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka s bílky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme máslo, rozpálíme a přisypeme mouku, osmažíme do pěny a stáhneme ze sporáku. Vlijeme dobře rozkvedlané bílky, metlou spolu dobře prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek. Vrátíme opět na sporák, za stálého míchání necháme bílky srazit a zalijeme vývarem. Vaříme za občasného promíchání 8 - 10 minut, před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a odstavíme ze sporáku. |
2 | Před podáváním polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.