Jednoduchý recept

Cibulová polévka s bílky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58381
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
4 ks Vaječný bílek slepičí
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
2% Sacharidy 7 g
35% Tuky 26 g
94% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Cibulová polévka s bílky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme máslo, rozpálíme a přisypeme mouku, osmažíme do pěny a stáhneme ze sporáku. Vlijeme dobře rozkvedlané bílky, metlou spolu dobře prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek. Vrátíme opět na sporák, za stálého míchání necháme bílky srazit a zalijeme vývarem. Vaříme za občasného promíchání 8 - 10 minut, před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a odstavíme ze sporáku.

2

Před podáváním polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept