Kuřecí prsa s jablky zapečená s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s jablky zapečená s bramborovou kaší
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
120 g | Cibule |
250 g | Jablka |
600 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej slunečnicový |
15 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Solamyl |
8 g | Sůl |
250 ml | Víno jablečné |
30 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 196,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Jablka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl, Víno jablečné, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s jablky zapečená s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa rozkrájíme na menší plátky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu pokrájíme na srpečky, estragon posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme mrkev, estragon, podlijeme vývarem, jablečným vínem, osolíme, opepříme a vaříme zvolna přibližně 10 minut. Přidáme jablka a vaříme dalších 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody, pokrm jím zahustíme. |
3 | Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Kuřecí směs přendáme do pekáčku, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut, až kaše na povrchu začne zlátnout. |
Poznámka
Servírujeme teplé.