Litevský kvašený kmínový nápoj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litevský kvašený kmínový nápoj
Litevský kvašený kmínový nápoj
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58385 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí |
12 g | Kmín celý |
50 ml | Likér anýzový |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 61,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Droždí, Kmín celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér anýzový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litevský kvašený kmínový nápoj postup přípravy receptu:
1 | Kmín zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a vaříme 40 minut na slabém ohni. Potom kmínový odvar přecedíme, rozmícháme v něm cukr, mírně ochladíme, přidáme na kolečka nakrájený citron i droždí a necháme 12 hodin kvasit. |
2 | Zkvašený nápoj přecedíme a vychladíme. |
3 | Před podáváním nápoj ochutíme citronovou šťávou a bylinným likérem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný ke kvašení nápoje.