Farfalle s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5839 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Bazalka |
235 g | Hrášek mražený |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 104,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Hrášek mražený, Máta, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím uvaříme ve vodě nebo v páře hrášek doměkka a scedíme. |
3 | Slaninu nakrájíme a orestujeme při nízké těplotě na rozehřátém másle. Přidáme spolu s hráškem a natrhanými bylinkami k těstovinám, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a ihned podáváme. |