Jednoduchý recept

Fazolová polévka s klobásou a uzeným

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58390

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
250 g Fazole
150 g Klobása - Čabajka
100 g Moravské uzené
40 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
11% Sacharidy 39 g
26% Tuky 20 g
5% Sodík 105 mg
32% Bílkoviny 18 g

Fazolová polévka s klobásou a uzeným postup přípravy receptu:

1

Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.

2

Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem, vhodné jsou i rohlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept