Jednoduchý recept

Fazolová polévka se zelím a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58391
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 g Bobkový list
200 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Fazole
40 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Uzená slanina bez kůže
1 kávová lžička Vegeta
5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená
250 g Zelí kysané
8 polévková lžíce Smetana zakysaná15%

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 933kJ
8% Sacharidy 31 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 81 mg
17% Bílkoviny 10 g

Fazolová polévka se zelím a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Dobře probrané a opláchnuté fazole dáme do hrnce se dvěma litry studené vody, necháme celou noc namáčet. Cibuli s česnekem oloupeme, rozkrájíme na plátky, v hrnci na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Vsypeme zeleninu, bobkový list, scezené fazole, zalijeme třemi litry vody, povaříme 30 minut. Vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Posypeme mletou paprikou, povaříme do měkka, nakonec přidáme zelí i se šťávou a pod poklici pokračujeme ve vaření tak dlouho, až jsou všechny suroviny měkké. Vaříme dalších asi 25 - 30 minut.

2

Před dovařením ochutíme polévku solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.

3

Teplou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách Na povrch každé porce dáme lžící zakysané smetany.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Hodí se k ní i topinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept