Recept

Muffiny s Parmezánem a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58392

Ingredience

Na vytření a vysypání formiček
2 polévková lžíce Olej olivový
Těsto
1 polévková lžíce Kerblík
2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
1 kávová lžička Majoránka
300 g Mouka polohrubá
1 dl Olej olivový
2 špetka Paprika červená
3,5 dl Podmáslí
4 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 936kJ
18% Sacharidy 64 g
52% Tuky 39 g
39% Sodík 784 mg
47% Bílkoviny 26 g

Muffiny s Parmezánem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem a vysypeme jemnou strouhankou. Sýr Parmezán jemně nastrouháme do mísy. Čerstvý kerblík a majoránku omyjeme, lístky velmi drobně pokrájíme. K sýru přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sladkou červenou papriku, sůl a bylinky. Ve druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a za stálého šlehání přilijeme podmáslí. Směs šleháme do té doby, než se pořádně spojí, poté ji přidáme k mouce se sýrem, těsto důkladně promícháme a naplníme formičky do dvou třetin.

2

Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.

Poznámka

Místo kerblíku můžeme použít petrželovou nať nebo lžičku provensálského koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept