Jednoduchý recept

Fazolová polévka se smetanovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58393
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 g Bobkový list
2 ml Citrónová šťáva
200 g Fazole
50 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Smetana na vaření
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
12% Sacharidy 43 g
22% Tuky 17 g
6% Sodík 114 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fazolová polévka se smetanovým krémem postup přípravy receptu:

1

Přebrané, pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Do fazolí (se stejnou vodou, ve které se namáčely) vložíme bobkový list a pod pokličkou povaříme do měkka.

2

V pánvi rozpálíme máslo, vsypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek, do níž přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a zalijeme měkké fazole v hrnci.

3

Před dovařením ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a polévku odstavíme. Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Swrvírujeme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Vhodné jsou také kousky opečeného rohlíku (krutony)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept