Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 58396
Kategorie: Maso

Ingredience

2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
400 g Pražma
Na marinádu
60 ml Česnek
5 g Chilli omáčka
5 g Cukr třtinový
5 g Fenykl
5 g Kmín římský
5 g Koriandr mletý
Na dresink
1 ks Chilli paprička
10 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
5 g Cukr třtinový
60 g Koriandr čerstvý
30 ml Mléko kokosové
80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
60 ml Voda pitná
Na salát
100 g Cibulka jarní
100 g Okurka salátová
100 g Papaya
100 g Rajčata
100 g Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
5% Sacharidy 18 g
44% Tuky 33 g
5% Sodík 109 mg
41% Bílkoviny 23 g

Aromatický rybí salát postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme chilli omáčku, česnekový olej, přisypeme třtinový cukr, mletý koriandr, fenykl a kmín. Ingredience utřeme do pasty, smícháme s pražmou, rozkrájenou na proužky a necháme 20 minut marinovat.

2

Zatím připravíme dresink na salát: smícháme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a kůru, vodu, nasekané chilli papričky, třtinový cukr a nasekanou koriandrovou nať, vše protřepeme nejlépe v uzavíratelné nádobě.

3

Marinovanou rybu opečeme ve woku na rozpáleném arašídovém oleji po cca 6 minut z obou stran a zatím připravíme salát. Do mísy vložíme natrhané listy ledového salátu, plátky okurky, kousky rajčat, papáju a na kolečka nakrájenou jarní cibulku s natí. Promícháme, zalijeme dresinkem, rozdělíme na jednotlivé porce a na salát rozložíme osmažené proužky pražmy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept