Aromatický rybí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aromatický rybí salát
Aromatický rybí salát
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 58396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
400 g | Pražma |
Na marinádu | |
---|---|
60 ml | Česnek |
5 g | Chilli omáčka |
5 g | Cukr třtinový |
5 g | Fenykl |
5 g | Kmín římský |
5 g | Koriandr mletý |
Na dresink | |
1 ks | Chilli paprička |
10 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr třtinový |
60 g | Koriandr čerstvý |
30 ml | Mléko kokosové |
80 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml | Voda pitná |
Na salát | |
100 g | Cibulka jarní |
100 g | Okurka salátová |
100 g | Papaya |
100 g | Rajčata |
100 g | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 887,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej arašídový (podzemnicový), Pražma, Česnek, Chilli omáčka, Cukr třtinový, Kmín římský, Koriandr mletý, Chilli paprička, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Voda pitná, Cibulka jarní, Okurka salátová, Papaya, Rajčata, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aromatický rybí salát postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme chilli omáčku, česnekový olej, přisypeme třtinový cukr, mletý koriandr, fenykl a kmín. Ingredience utřeme do pasty, smícháme s pražmou, rozkrájenou na proužky a necháme 20 minut marinovat. |
2 | Zatím připravíme dresink na salát: smícháme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a kůru, vodu, nasekané chilli papričky, třtinový cukr a nasekanou koriandrovou nať, vše protřepeme nejlépe v uzavíratelné nádobě. |
3 | Marinovanou rybu opečeme ve woku na rozpáleném arašídovém oleji po cca 6 minut z obou stran a zatím připravíme salát. Do mísy vložíme natrhané listy ledového salátu, plátky okurky, kousky rajčat, papáju a na kolečka nakrájenou jarní cibulku s natí. Promícháme, zalijeme dresinkem, rozdělíme na jednotlivé porce a na salát rozložíme osmažené proužky pražmy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.