Recept

Hrachová polévka s majoránkou

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hrachová polévka s majoránkou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58399

Ingredience

250 g Hrách loupaný
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
200 g Zeleninová směs jarní - mražená
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 877kJ
13% Sacharidy 48 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 102 mg
33% Bílkoviny 18 g

Hrachová polévka s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Hrach očistíme od nečistot, propláchneme pod tekoucí studenou vodou. V hrnci ve 2,5 l studené vody necháme hrách namáčet celou noc. Hrách scedíme a v čerstvých 1,5 l vody spolu se zeleninou povaříme do měkka. Následovně v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou a vlijeme do uvařeného hrachu. Vše dobře ponorným mixérem rozmixujeme a za občasného promíchání přivedeme k varu. Před dovařením polévku osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zamícháme, odstavíme ze sporáku.

2

Před podáváním polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm. Vhodnou přílohou jsou na olivovém oleji opečené kostky rohlíků nebo veky.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Hrachová polévka s majoránkou
Polévka byla výborná. Vařila jsem ji ze žlutého hrachu s čerstvou kořenovou zeleninou. Především se oblizovaly moje děti smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept