Jednoduchý recept

Jogurtová hrachová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58401

Ingredience

250 g Hrách
250 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
12% Sacharidy 44 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 164 mg
32% Bílkoviny 18 g

Jogurtová hrachová polévka postup přípravy receptu:

1

Předem ve dvou litrech studené vody minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme a uvaříme v 1, l čerstvé vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku.

2

Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné na másle opečené kostičky, nakrájené z veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept