Jogurtová hrachová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová hrachová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58401 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Hrách |
250 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 164,3mg |
Vláknina | 843,0mg |
Vitamín A | 73,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtová hrachová polévka postup přípravy receptu:
1 | Předem ve dvou litrech studené vody minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme a uvaříme v 1, l čerstvé vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku. |
2 | Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné na másle opečené kostičky, nakrájené z veky.