Hrášková polévka s mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s mrkvi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58403 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Vegeta |
4 l | Vývar zeleninový |
300 g | Hrášek mražený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,3mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Vývar zeleninový, Hrášek mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Mražený hrášek propláchneme teplou tekoucí vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou. Vsypeme okapaný hrášek, nastrouhanou mrkev a dobře promícháme. |
2 | Přiklopíme poklicí, za častého míchání vaříme do měkka. Pře dovařením polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích, ale také v polévkových miskách. |
Poznámka
Polévka je vhodným teplým předkrmem. Servírujeme ji s opečenými kousky veky.