Smažená zelenina s grilovaným kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina s grilovaným kuřetem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58405 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
200 g | Fazole červené sterilované |
300 g | Kuřecí maso grilované |
150 g | Mrkev kořen |
40 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Salát hlávkový |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 707,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso grilované, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina s grilovaným kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na slabší plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, mrkev rozkrájíme na kostičky, listy salátu otrháme, fazole scedíme, maso z grilovaného kuřete obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kuřecí maso a osmahneme. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme mrkev, brambory, zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme fazole, podle chuti osolíme, opepříme, vrátíme do pánve maso, prohřejeme a odstavíme. Zelenina i maso by měly být křupavé. |
3 | Na talíře rozložíme listy salátu, pokapeme citronovou šťávou, na ně upravíme smaženou zeleninu s masem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.