Jednoduchý recept

Hrášková polévka s těstovinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58406
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
30 g Těstoviny konzumní
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
7% Sacharidy 25 g
35% Tuky 26 g
103% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 22 g

Hrášková polévka s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Vývar vlijeme do hrnce, přilijeme nálev z hrášku. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a povaříme do bodu varu. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm mouku, vsypeme do vařícího vývaru a polévku zahustíme. Povaříme ještě chvilku, vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Nakonec do vroucí polévky vsypeme těstoviny (například abecedu) a povaříme, než změknouí.

2

Před dovařením posypeme nasekanou petrželkou a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo polévkových miskách.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept