Jehněčí maso pečené s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso pečené s bramborami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58407 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
12 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kýta |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
12 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso pečené s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Maso z jehněčí kýty rozkrájíme na silnější plátky, brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, stroužky česneku podélně rozčtvrtíme, lístky tymiánu a rozmarýnu posekáme na jemno, rajčata pokrájíme na slabší plátky. |
2 | maso s bramborami i cibulí promícháme a vsypeme do pekáčku, zalijeme směsí oleje a citronové šťávy. Přimícháme česnek a polovinu tymiánu s rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby, pečeme zakryté zhruba 45 minut. Pekáček odkryjeme, poklademe plátky rajčat, posypeme zbytkem bylinek, vrátíme zpět do trouby a pečeme odkryté ještě dalších 15 minut. |
Poznámka
Jestliže se vlastní šťáva rychle vypeče, podlijeme bílým vínem.