Jednoduchý recept

Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58408

Ingredience

500 g Brambory rané
100 g Citrony
200 g Cuketa
20 g Estragon
30 g Feferony
500 g Jehněčí plec
40 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
30 g Tymián čerstvý
10 stroužek Česnek
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
13% Sacharidy 47 g
24% Tuky 18 g
54% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, maso z jehněčí plece rozkrájíme na kostky, brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, česnek nasekáme, cuketu krájíme na tenká kolečka, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na nudličky, citron nakrájíme na osminky.

2

V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Do pekáčku přisypeme šalotku, brambory, přimícháme česnek, polovinu citronu, lístky tymiánu, estragonu, osolíme, opepříme, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté jej odkryjeme, povrch poklademe plátky cukety, posypeme feferonkou a dopečeme.

3

Porce upravíme na talíře, každou porci doplníme osminkou citronu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept