Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory rané |
10 stroužek | Česnek |
100 g | Citrony |
200 g | Cuketa |
20 g | Estragon |
30 g | Feferony |
500 g | Jehněčí plec |
40 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
10 g | Sůl |
30 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 953,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cuketa, Estragon, Feferony, Jehněčí plec, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, maso z jehněčí plece rozkrájíme na kostky, brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, česnek nasekáme, cuketu krájíme na tenká kolečka, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na nudličky, citron nakrájíme na osminky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Do pekáčku přisypeme šalotku, brambory, přimícháme česnek, polovinu citronu, lístky tymiánu, estragonu, osolíme, opepříme, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté jej odkryjeme, povrch poklademe plátky cukety, posypeme feferonkou a dopečeme. |
3 | Porce upravíme na talíře, každou porci doplníme osminkou citronu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.