Polévka z kedlubny s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kedlubny s rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58410 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 hrst | Rýže |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 904,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 66,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kedlubna, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kedlubny s rýží postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Vložíme oloupaný prolisovaný česnek, ihned přidáme pečlivě nastrouhanou mrkev a jemně strouhanou kedlubnu. Přisypeme rýži, posypeme mletou paprikou a pod poklicí dusíme přibližně 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme ochutíme pepřem, Vegetou, přiklopíme poklici a povaříme asi 15 minut. |
2 | Před dovaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře. |
Poznámka
Takto připravená polévka je vhodným teplým předkrmem.