Jednoduchý recept

Polévka z kedlubny s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58410
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 hrst Rýže
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 010kJ
15% Sacharidy 52 g
34% Tuky 25 g
125% Sodík 3 g
24% Bílkoviny 13 g

Polévka z kedlubny s rýží postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Vložíme oloupaný prolisovaný česnek, ihned přidáme pečlivě nastrouhanou mrkev a jemně strouhanou kedlubnu. Přisypeme rýži, posypeme mletou paprikou a pod poklicí dusíme přibližně 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme ochutíme pepřem, Vegetou, přiklopíme poklici a povaříme asi 15 minut.

2

Před dovaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.

Poznámka

Takto připravená polévka je vhodným teplým předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept