Jednoduchý recept

Koprová polévka s hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58414
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ml Citrónová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Hovězí maso přední
200 g Kopr sterilovaný
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 684kJ
2% Sacharidy 8 g
36% Tuky 27 g
93% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Koprová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky.

3

Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.

4

Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept