Koprová polévka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová polévka s hovězím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58414 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ml | Citrónová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Hovězí maso přední |
200 g | Kopr sterilovaný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 400,9mg |
Draslík | 515,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 738,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí maso přední, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky. |
3 | Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. |
4 | Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem.