Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
200 g | Celer řapíkatý |
120 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí maso mleté |
20 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mrkev kořen |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
15 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
10 g | Sůl |
15 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 246,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí maso mleté, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory vložíme do mísy, přilijeme mléko, roztavené máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, řapíkatý celer rozkrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme, později dusíme, až se vlastní šťáva zcela vydusí. Přimícháme celer, mrkev, pórek, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme výarem, zakápneme worcesterem, 10 minut povaříme, vmícháme petrželku a odstavíme. |
3 | Masovou směs přendáme do pekáčku, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.