Jednoduchý recept

Jehněčí kýta smažená se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58418

Ingredience

600 g Brambory
150 g Cibulka jarní
150 g Cuketa
50 ml Hovězí vývar základní
150 g Hrášek mražený
400 g Jehněčí kýta
15 g Med včelí
40 g Máta
40 g Olej sezamový
15 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
25 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 895kJ
9% Sacharidy 34 g
33% Tuky 24 g
47% Sodík 950 mg
47% Bílkoviny 26 g

Jehněčí kýta smažená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z kýty rozkrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme na jemno, jarní cibulky posekáme nadrobno, lístky máty nasekáme na jemno, cuketu krájíme na hranolky, hrášek necháme rozmrazit, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme brambory a smažíme asi 8 minut. Přisypeme cuketu, hrášek, zázvor, cibulky, orestujeme, zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přiložíme maso, přidáme med, mátu a dusíme do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept