Jehněčí kýta smažená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta smažená se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
150 g | Cibulka jarní |
150 g | Cuketa |
50 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Hrášek mražený |
400 g | Jehněčí kýta |
40 g | Máta |
15 g | Med včelí |
40 g | Olej sezamový |
15 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Cuketa, Hovězí vývar základní, Hrášek mražený, Jehněčí kýta, Máta, Med včelí, Olej sezamový, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta smažená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z kýty rozkrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme na jemno, jarní cibulky posekáme nadrobno, lístky máty nasekáme na jemno, cuketu krájíme na hranolky, hrášek necháme rozmrazit, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme brambory a smažíme asi 8 minut. Přisypeme cuketu, hrášek, zázvor, cibulky, orestujeme, zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přiložíme maso, přidáme med, mátu a dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.