Recept

Křenová polévka z hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58420

Ingredience

3 g Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso přední
8 kávová lžička Křen
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Smetana
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 kg Zelí bílé - sterilizované
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
11% Sacharidy 39 g
15% Tuky 12 g
9% Sodík 173 mg
42% Bílkoviny 23 g

Křenová polévka z hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme litr nálevu z kysaného zelí, přilijeme vodu (zelí na polévku nepoužijeme). Vložíme do něj omyté maso, bobkový list, česnek, nastrouhanou mrkev a povaříme do měkka. Měkké maso vybereme z vývaru, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru.

2

V pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme na něm drobně pokrájenou cibuli do zlatova. Zasypeme moukou, mletou paprikou, dobře osmažíme a připravíme jíšku, kterou poté zahustíme polévku. Ochutíme ji solí, pepřem, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Těsně před servírováním do každé porce vmícháme lžicí smetany a lžičku jemně nastrouhaného křenu.

Poznámka

takto připravená polévka je vhodným teplým předkrmem. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s opečenou houskou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept