Jednoduchý recept

Květáková polévka s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58423
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
2 ml Citrónová šťáva
300 g Květák
200 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
100 g Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
6 dl Víno bílé
6 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 208kJ
10% Sacharidy 37 g
70% Tuky 53 g
42% Sodík 833 mg
31% Bílkoviny 17 g

Květáková polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěný a pod studenou tekoucí vodou propláchnutý květák rozebereme na jednotlivé růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme květákové růžičky, za častého míchání dusíme 15 minut. Následně zalijeme vínem, dobře promícháme a vsypeme vločky. Vlijeme vývar, přivedeme k varu, povaříme ještě 15 minut a vše ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu.

2

Do hmoty vlijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem, Vegetou, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Podle chuti pžidáme chilli koření a nakonec citrónovou šťávu. Polévku za občasného míchání přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

3

Necháme pod poklici 10 minut odpočinout. V pánvičce opražíme oloupané mandle, udržujeme teplé, ale ne horké. Hotovou polévku servírujeme v hlubokých talířích. Každou porci před servírováním posypeme praženými mandlemi a drobně posekanou petrželovou natí.

Poznámka

Takto připravená polévka je vhodným teplým předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept