Polévka z pórku, zeleniny a tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pórku, zeleniny a tresky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58425 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na přípravu tresky | |
---|---|
3 ml | Citrónová šťáva |
500 g | Filety z tresky tmavé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Na polévku | |
200 g | Brambory |
2 ml | Citrónová šťáva |
20 g | Kopr |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
20 g | Pažitka |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
200 g | Smetana |
1 špetka | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 663,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 227,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Brambory, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Filety z tresky tmavé, Citrónová šťáva, Kopr, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pórku, zeleniny a tresky postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé plátky. Posypeme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do lednice. |
2 | Ostrouhanou omytou mrkev na hrubo nastrouháme, krátce podusíme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme oloupané, na malé kostičky pokrájené brambory. Bílou část pórku důkladně očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a přisypeme do polévky. Zalijeme vývarem a vodou, pod poklicí zeleninu povaříme přibližně 20 minut do měkka. Poté vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vložíme připravené plátky tresky. Povaříme 5 minut, následně ihned stáhneme za sporáku. |
3 | Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a zlehka promícháme. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou nebo koprem. |
Poznámka
Polévku servírujeme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem.
Skvělá rybí polévka