Jednoduchý recept

Polévka z pórku, zeleniny a tresky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58425

Ingredience

Na přípravu tresky
3 ml Citrónová šťáva
500 g Filety z tresky tmavé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Na polévku
200 g Brambory
2 ml Citrónová šťáva
20 g Kopr
2 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
0,5 špetka Pepř černý mletý
500 g Pórek
200 g Smetana
1 špetka Sůl
4 dl Voda pitná
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
9% Sacharidy 33 g
38% Tuky 29 g
54% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Polévka z pórku, zeleniny a tresky postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé plátky. Posypeme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do lednice.

2

Ostrouhanou omytou mrkev na hrubo nastrouháme, krátce podusíme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme oloupané, na malé kostičky pokrájené brambory. Bílou část pórku důkladně očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a přisypeme do polévky. Zalijeme vývarem a vodou, pod poklicí zeleninu povaříme přibližně 20 minut do měkka. Poté vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vložíme připravené plátky tresky. Povaříme 5 minut, následně ihned stáhneme za sporáku.

3

Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a zlehka promícháme. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou nebo koprem.

Poznámka

Polévku servírujeme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept