Jednoduchý recept

Rybí kuličky s medovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58426

Ingredience

400 g Brambory
100 g Cibulka jarní
100 ml Citronová šťáva
25 g Feferony
400 g Filé rybí
15 g Kari pasta červená
25 g Koriandr čerstvý
15 ml Limetková šťáva
40 g Med včelí
30 g Olej olivový
15 ml Omáčka sójová
130 g Strouhanka
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
900 g Voda pitná
8 g Zázvor celý
8 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
13% Sacharidy 46 g
9% Tuky 7 g
53% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Rybí kuličky s medovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut do měkka. Zhruba po pěti minutách přiložíme rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vložíme do mísy. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme, lístky koriandru posekáme na jemno, česnek prolisujeme. Cibulku, zázvor, koriandr a česnek přisypeme do mísy, zakápneme limetkovou šťávou, přidáme kari pastu, vše rozmačkáme šťouchadlem a vymícháme tužší těsto. Z těsta tvoříme menší kuličky, které namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran asi 5 minut do zlatova.

2

V misce smícháme med s citronovou šťávou, přimícháme nadrobno posekanou feferonku, mletý zázvor, zakápneme sójovou omáčkou a promícháme.

3

Kuličky upravíme na talíře, podáváme s medovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept