Rybí kuličky s medovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí kuličky s medovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58426 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
100 ml | Citronová šťáva |
25 g | Feferony |
400 g | Filé rybí |
15 g | Kari pasta červená |
25 g | Koriandr čerstvý |
15 ml | Limetková šťáva |
40 g | Med včelí |
30 g | Olej olivový |
15 ml | Omáčka sójová |
130 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
900 g | Voda pitná |
8 g | Zázvor celý |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 697,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Feferony, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Med včelí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kari pasta červená, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí kuličky s medovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut do měkka. Zhruba po pěti minutách přiložíme rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vložíme do mísy. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme, lístky koriandru posekáme na jemno, česnek prolisujeme. Cibulku, zázvor, koriandr a česnek přisypeme do mísy, zakápneme limetkovou šťávou, přidáme kari pastu, vše rozmačkáme šťouchadlem a vymícháme tužší těsto. Z těsta tvoříme menší kuličky, které namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran asi 5 minut do zlatova. |
2 | V misce smícháme med s citronovou šťávou, přimícháme nadrobno posekanou feferonku, mletý zázvor, zakápneme sójovou omáčkou a promícháme. |
3 | Kuličky upravíme na talíře, podáváme s medovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.