Jednoduchý recept

Rajská polévka s rýží a těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58429
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 g Bobkový list
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
150 g Protlak rajčatový
1 hrst Rýže
2 špetka Sůl
1 hrst Těstoviny mušle
0,5 kávová lžička Vegeta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 618kJ
5% Sacharidy 17 g
11% Tuky 9 g
7% Sodík 138 mg
3% Bílkoviny 2 g

Rajská polévka s rýží a těstovinami postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, osmažíme na světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vodou. Přidáme rajský protlak, kečup a vložíme bobkový list. Nakonec přisypeme cukr a pod poklicí, za občasného promíchání povaříme 10 minut.

2

Následovně vsypeme do polévky hrst rýže a hrst těstovin. Opět povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a vegetou. Zamícháme a odstavíme ze sporáku.

3

Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Každou porci polévky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept