Jednoduchý recept

Řecká polévka špenátová s masem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58431

Ingredience

20 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Vepřové maso pečené
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
400 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
2% Sacharidy 7 g
69% Tuky 52 g
4% Sodík 83 mg
30% Bílkoviny 17 g

Řecká polévka špenátová s masem postup přípravy receptu:

1

Pečené vepřové maso rozkrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku, mletou papriku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, dobře metlou prošleháme a povaříme 10 minut. Do základu vložíme mražený špenát, oloupaný a drobně nasekaný česnek, sůl, opět povaříme 10 minut. Přidáme připravené maso, podle chuti pepř, promícháme, přivedeme k varu. Nakonec polévku zjemníme smetanou a rozkvedlanými žloutky, ještě jednou promícháme a stáhneme ze sporáku.

2

Polévku necháme 5 minut pod poklicí odpočinout. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept