Řecká polévka špenátová s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká polévka špenátová s masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58431 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana |
400 g | Špenát mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Vepřové maso pečené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 196,7mg |
Draslík | 25,5mg |
Vláknina | 466,2mg |
Vitamín A | 232,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenát mražený, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká polévka špenátová s masem postup přípravy receptu:
1 | Pečené vepřové maso rozkrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku, mletou papriku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, dobře metlou prošleháme a povaříme 10 minut. Do základu vložíme mražený špenát, oloupaný a drobně nasekaný česnek, sůl, opět povaříme 10 minut. Přidáme připravené maso, podle chuti pepř, promícháme, přivedeme k varu. Nakonec polévku zjemníme smetanou a rozkvedlanými žloutky, ještě jednou promícháme a stáhneme ze sporáku. |
2 | Polévku necháme 5 minut pod poklicí odpočinout. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.