Filety z lososa pečené s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z lososa pečené s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
1 špetka | Chilli koření mleté |
60 g | Cibule červená |
20 ml | Citronová šťáva |
600 g | Losos - filety |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Máta |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Losos - filety, Máta, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z lososa pečené s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Lístky máty posekáme na jemno, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, zázvor strouháme na jemno, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, filety z lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cibuli, zázvor, mátu, špetku chilli koření a promícháme. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme filety z lososa, potřeme máslovou směsí, obložíme plátky brambor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, až začnou brambory zlátnout. |
3 | Filety upravíme na talíře, doplníme pečenými plátky brambor a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.