Pstruh pečený s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený s estragonem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
1 ks | Citrony |
60 g | Estragon |
80 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
800 g | Pstruh |
120 g | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citrony, Estragon, Pomeranče, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený s estragonem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané očištěné pstruhy osolíme a opepříme i zevnitř. Do každého vložíme snítku estragonu a povrch ryby pomažeme máslem. Pomeranč i citron pokrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl. Připravíme štyři větší kusy alobalu, na každý položíme polovinu půlkoleček pomeranče a citronu, přiložíme pstruhy, poklademe zbylým citronem i pomerančem, zabalíme do alobalu, vyskládáme na plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut. |
2 | Listy salátu upravíme na talíře, pstruhy rozbalíme, položíme na salát, doplníme pečenými bramborami a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.